#

У Тетіївському районі "накрили" нарколабораторію (ФОТО)

14.07.2020 19:11
У Тетіївському районі "накрили" нарколабораторію (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Горошків Тетіївського району зловмисники створили підпільну нарколабораторію, яку викрила поліція Київщини та вилучила близько 18 кг амфетаміну та 25 літрів прекурсорів 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook. 

Зловмисників затримали працівники Тетіївського відділення поліції "на гарячому", під час виготовлення чергової партії наркотиків. Чоловік  та жінка  ґрунтовно підозрюються у виготовлені та збуті наркотичних засобів. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили близько 18 кг амфетаміну та 25 літрів прекурсорів.

Також на місці події виявлено різноманітне лабораторне обладнання: морозильну камеру, близько 640 літрів рідини прозорого кольору, 4 бочки, вентилятор та 2 хімічних реактора для виробництва наркотичних речовин.

Зловмисники затримані порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились жителі Черкащини – 34-річна жінка та 32-річний чоловік, який раніше вже був судимий за зберігання наркотиків. Вилучені речові докази направлено для проведення відповідних експертиз.

Поліція проводить досудові розслідування в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

Наркоділкам оголошено про підозру у вчиненні цих злочинів. До суду подано клопотання для обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Нагадаємо, що в Тетіївському районі десять років тому земельну ділянку незаконно передали у приватну власність. 



Читати "Моя Київщина" у Telegram