#

У Томашівській ОТГ озброєні люди викрали священника УПЦ

17.03.2022 19:25
У Томашівській ОТГ озброєні люди викрали священника УПЦ
Протоієрей Геннадій Батенко

Учора, 16 березня, у селі Томашівка Фастівського району озброєні люди викрали клірика Київської єпархії Української Православної Церкви протоієрея Геннадія Батенка

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Спілка православних журналів", у середу ввечері до будинку священника увірвалися невідомі, насильно вивели його у двір і відвезли у невідомому напрямку. Звернення до правоохоронців поки що результату не дало – у поліції повідомили, що не мають інформації про місцезнаходження отця Геннадія.

Протоієрей Геннадій Батенко за професією лікар-хірург, є заступником голови Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та медично-наукової роботи, благочинним другого лікарняного округу міста Києва.

У Томашівці розташовується монастир на честь Покладання Різи Пресвятої Богородиці у Влахерні, який був утворений у 2000 році як скит Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ. Щороку до обителі звершується багатотисячна хресна хода з Києва з чудотворною іконою Богородиці "Призри на смирення".

Нагадаємо, що українська фармацевтична компанія ТОВ " Біофарма плазма" за період війни безкоштовно предала ліків на суму 42 млн грн для військових шпиталів, дитячих лікарень і обласних медичних закладів по всій Україні

Читати "Моя Київщина" у Telegram