#

У Трипільському реабілітаційному центрі відбудеться урочисте відкриття кімнати Монтессорі

23.02.2022 17:30
У Трипільському реабілітаційному центрі відбудеться урочисте відкриття кімнати Монтессорі
Фото з мережі Інтернет

Завтра, 24 лютого, у селі Трипілля Обухівського району відбудеться урочисте відкриття 2-ої кімнати Монтессорі у КЗ КОР "Трипільський навчально-реабілітаційний центр"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на власні джерела.

24 лютого о 9:30 у селі Трипілля (вулиця Корнійчука, 1) 2-га кімната Монтессорі відчинить свої двері для вихованців КЗ КОР "Трипільського навчально-реабілітаційного центру".

Більше 5-ти років TulSun Foundation, як незалежна благодійна організація, допомагає дітям-сиротам та дітям із особливими потребами. Діяльність фонду охоплює три благодійні напрямки:

  • підтримка та покращення дитячого здоров’я;
  • підвищення знань та освітні заходи;
  • допомога випускникам на початку дорослого життєвого шляху.

Наразі під опікою фонду знаходяться 5 соціальних дитячих закладів із різних куточків Київської області. Там знаходяться 302 дитини, які потребують щомісячної допомоги з усіх напрямків діяльності, однак ця цифра щодня може змінюватися. Із моменту заснування фонд вже надав можливість отримати кращу освіту, послуги від кращих лікарів та повірити в своє майбутнє більш ніж 2 300 дітям.

Більше 70% підопічних TulSun Foundation мають інвалідність або порушення розвитку. У рамах оздоровчого напрямку своєї діяльності команда фонду створила окремий проєкт саме для таких дітей. Основою його стала методика відомої на весь світ фахівчині в сфері педагогіки Марії Монтессорі. Команда фонду впевнена, що саме методика Монтессорі допоможе дітям оволодіти всіма необхідними навичками та в майбутньому успішно інтегруватися в суспільство.

Метою благодійного проєкту "Монтессорі для кожного" є створення безкоштовних кімнат Монтессорі в спеціалізованих дитячих закладах, а також підготовка педагогів з базового курсу впровадження методу Монтессорі. Уже другий рік поспіль TulSun Foundation активно працює в цьому напрямку зі своїми партнерами. Минулого року перша така кімната Монтессорі з’явилася в КЗ КОР "Мостищенській спеціальній школі І-ІІ ступенів".

Адже, незважаючи ні на що, усі діти однакові і кожен із них заслуговує на світле майбутнє.

Нагадаємо, що на Обухівщині зафіксовано випадок сказу в диких тварин, тож аби не дати хворобі поширитися, мешканців закликають вакцинувати домашніх улюбленців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram