#

У Василькові поруч з "Казковим яром" будують асфальтний завод (ФОТО, ВІДЕО)

06.03.2023 19:50
У Василькові поруч з "Казковим яром" будують асфальтний завод (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

На Васильківщині поруч із культовим урочищем "Казковий яр" або "Українська Ісландія" будують завод

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Хроніки Обухова".

Жителі Васильківської громади звернулися до міського голови Баласинович Наталії та депутатів Васильківської міської ради з проханням вжити всіх заходів спрямованих на призупинення виконання рішення Васильківської міської ради від 2 грудня 2022 року на 14 сесії VIII скликання, та здійснення контролю за недопущення порушення законних прав мешканців громади, котрі категорично вступають проти затвердження детального плану території земельної ділянки.

"Казковий яр" часто слугує натурним майданчиком для кінозйомок і професійних фотосесій. Зокрема, васильківські ландшафти можна впізнати у кінофільмах "Толока" і "Захар Беркут", телесеріалі "І будуть люди". Безпосередньо у "Казковому яру" проходили зйомки кліпу Джамали та Pianoбоя на пісню "Ендорфіни".

Ділянку купила Фтоян Гоар Меружанівна директор ТОВ "Капіталінвест-плюс", яке зареєстроване в Запорізькому районі. На початку листопада 2022 року вона звернулася з заявою до міського голови Баласинович Наталії за рішенням (дозволом) міської ради на розроблення детального плану території. З метою зміни цільового призначення земельної ділянки (код 11.03 Для будівництва та обслуговування будівель і споруд закладів науки).

Тобто, пані Фтоян бажає землі сільськогосподарського призначення змінити на промислову зону.

Навколо цієї території лише яри, поля, пасовиська, трохи далі заказник Васильківські Карпати.

Окрім рослин, там живуть тварини: лисиці, зайці, лосі.

Нагадаємо, що скандальний забудовник із Ірпеня піде під варту.




Читати "Моя Київщина" у Facebook