#

У Великій Димерці побудують "сухий" фонтан

10.09.2021 18:55
У Великій Димерці побудують "сухий" фонтан
Фото з мережі Інтернет

У Великій Димерці заплановано будівництво "сухого" фонтану – струмінного без відкритого фонтанного басейну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "kyivregion.info".

За словами заступник голови Великодимерської ОТГ Олександра Куценка, це має бути фонтан на зразок такого, як у Чернігові, резервуар буде захований під землю, а зверху його закладуть плиткою. фонтан Станом на 2016 рік, кошторис такого фонтану складав 3,5 млн грн.

Зазначається, що будівництво фонтану ініціювали члени однієї з депутатських комісій та відділ благоустрою. Його мають побудувати в центрі селища – неподалік школи між вул. Промислова і Броварська.

На черговій сесії, що відбулася 19 серпня 2021 р., депутати ухвалили рішення про виділення 49 тис.грн на проєктування фонтану та ще 59 тис. грн на саме будівництво. На найближчу сесію, що має відбутися 9 вересня, депутатам пропонують підтримати проєкт рішення "Про внесення змін до Програми "Розвиток, ремонт та утримання об’єктів житлово- комунального господарства, благоустрою та соціально-культурного призначення Великодимерської територіальної громади на 2019-2023 роки".

У додатку до проєкту рішення вказано, що 49 тис.грн планується на "Виготовлення технічної документації на будівлі, споруди, інженерні мережі, об’єкти благоустрою, які є комунальною власністю територіальної громади". Однак, про що ж мова, достеменно не зазначено. Ще 159 тис.грн заплановано виділити на "Будівництво фонтану в центральній частині смт Велика Димерка". У такий спосіб хочуть "зарезервувати" суму для початку проведення тендерної закупівлі, зазначив Олександр Куценко. Саме ж будівництво планують розпочати навесні. Наразі проєкт проходить експертизу.

Нагадаємо, що 9 вересня, стало відомо, що Київщина поповнилась новими територіями природно-заповідного фонду місцевого значення, загальною площею 257,7 га.

Читати "Моя Київщина" у Telegram