#

У Верховній Раді збираються перейменувати ще 7 сіл на Київщині (ФОТО)

11.04.2024 20:23
У Верховній Раді збираються перейменувати ще 7 сіл на Київщині (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Парламентський комітет підтримав перейменування 152 населених пунктів у 16 областях України, серед них - сім сіл на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Вечірній Київ".

Парламентський комітет з питань організації державної влади підтримав перейменування низки населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Зокрема, на Київщині у Білоцерківському районі планують перейменувати три населених пункти. Село Перше Травня пропонується назвати Роська. Так називається річка, на березі якої розташований цей населений пункт. Село Першотравневе пропонують перейменувати на Малий Вердер, а Червоні Яри — на Хрещатий Яр. У Бориспільському районі село Перше Травня змінить назву на село Княже. На Вишгородщині село Чкаловка пропонують перейменувати у Вишова. У Броварському районі рекомендують змінити назви двох сіл: Перше Травня та Першотравневе — Димівка та Димівське відповідно.

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади доручив народним депутатам розробити та внести на розгляд парламенту відповідні проєкти постанов. Парламентарям рекомендують прийняти їх у цілому. Пропозиції та рекомендації щодо змін назв 152 населених пунктів надійшли до Верховної Ради від органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, Українського інституту національної пам’яті та Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів.

Нагадаємо, що профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні ухвалив рішення про перейменування низки населених пунктів, серед них - два села в Обухівському районі Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram