#

У Вишгороді через тиждень пройде День донора

16.12.2020 11:00
У Вишгороді через тиждень пройде День донора
Фото з мережі Інтернет

У вівторок, 22 грудня, в місті Вишгород  у центральній районній лікарні пройде платний День донора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Вишгород Вышгород Vyshgorod Uptown Вишгородський район Київщина" у Faсebook.

У повідомленні людей закликають не бути байдужими та переконують, що донорство це безпечно. Також зауважується, що кров кожного донора безкоштовно обстежується на групу та резус-фактор, маркери вірусного гепатиту B і C, ВІЛ, сифіліс.

Таким чином 22 грудня з 09:00 по 12:00 годину в актовій залі комунального некомерційного підприємства "Вишгородська центральна районна лікарня" пройде платний День Донора.

Донорам при собі обов’язково мати паспорт та  ідентифікаційний код. Контакти за телефоном: 097-392-59-32 Мирослава Володимирівна, - говориться у повідомленні.

Варто зазначити, що донором може бути кожен віком від 18 років, а вага має бути не менше 50 кг.  За три дні до здачі крові варто відмовитися від прийому анальгетиків і аспірину а також ліків, що містять їх (ці речовини погіршують зсідання крові). Також треба обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі напередодні та в день здачі крові. Не можна вживати алкоголь за 48 годин до донації та палити неред здачею крові.

Нагадаємо, що 12 грудня у Вишгороді водій легкового автомобіля проігнорував несприятливі погодні умови і влаштував масштабне ДТП.

Читати "Моя Київщина" у Telegram