#

У Вишгороді екоінспектори виявили несанкціоноване сміттєзвалище

18.08.2022 11:30
У Вишгороді екоінспектори виявили несанкціоноване сміттєзвалище
Фото з місця події

У п’ятницю, 12 серпня, у місті Вишгород на території КП "Управляюча компанія" екоінспектори ДЕІ СО виявили несанкціоноване сміттєзвалище

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook, відреагувавши на звернення фізичної особи та Голови Громадської Ради при Вишгородській РДА, екоінспектори виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства.

На місці події вони виявили сміттєзвалище. На момент обстеження території КП "Управляюча компанія" доступ до неї був вільний.

У дописі зауважується:

Це несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів (поліетилен, пластик, ПЕТ пляшка, ганчіря, папір, тара пакувальна, відходи деревини) та допущено змішування відходів вторинної сировини з органічними відходами. Також зафіксовано витікання невідомої речовини на прилеглу територію, що призводить до ймовірного забруднення земельної ділянки.

Екоінспекторами було проведено заміри площі засміченої (забрудненої) земельної ділянки та здійснено відбір проб ґрунту. Нині проби доставлені для проведення вимірювань до відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Столичного округу.

По даному факту проінформовано правоохоронні органи та подано заяву до Вишгородського РУП ГУНП в Київській області.

Нагадаємо, що поліція Вишгородщини повідомила про підозру зловмиснику, у помешканні якого виявила три гранати Ф-1 із запалами до них, штик-ніж, канабіс та амфетамін.

Читати "Моя Київщина" у Telegram