#

У Вишгороді молитовно вшанували Вишгородську ікону Божої Матері (ФОТО)

16.04.2024 17:35
У Вишгороді молитовно вшанували Вишгородську ікону Божої Матері (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 15 квітня, у Вишгороді у храмі св. стр. Бориса і Гліба та у Музеї давньоруського гончарства відбулися заходи на честь Дня вшанування Вишгородської ікони Божої Матері

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

15 квітня у День вшанування Вишгородської ікони Божої Матері у Храмі святих страстотерпців Бориса і Гліба у місті Вишгород відбулася служба на честь свята. Керуючий Вишгородською єпархією архієпископ Вишгородський Агапіт разом з настоятелем храму й секретарем Вишгородської єпархії протоієреєм Віталієм Клосом та духовенством єпархії й міста Києва звершили літургію Ранішеосвячених Дарів. А після Літургії було звершено святковий молебень до Божої Матері. Під час богослужіння лунали молитовні прохання за мужніх воїнів, які захищають Україну, за мир та перемогу, за весь український народ.

У межах заходу кандидатка історичних наук, директорка КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" Влада Литовченко разом зі співробітниками провели екскурсію територією храму Бориса і Гліба та Музеєм давньоруського гончарства ВІКЗ. Всі охочі долучилися у музеї до майстер-класів з ліплення з глини та соломоплетіння янголів. По завершенню у готелі "Вишеград" голова "Туристичного кластера Вишгородщини" Крістіна Коваль та наукові співробітники Інституту археології НАН України к.і.н. Дмитро Бібіков та Іван Зоценко представили науково-популярний фільм "Князі та гончарі" за результатами досліджень посаду давньоруського міста Вишгород і роботи Вишгородської археологічної експедиції за 2016-2023 рр.

Нагадаємо, що 5 квітня міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський з робочим візитом відвідав Київщину, зокрема агропідприємство Chanta у Вишгородському районі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook