#

У Вишгороді перевірили пансіонат для людей похилого віку "Милий дім" (ФОТО)

06.08.2020 14:25
У Вишгороді перевірили пансіонат для людей похилого віку "Милий дім" (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники Департаменту реалізації національного превентивного механізму Олена Темченко та Юлія Рудницька здійснили моніторинговий візит до приватного пансіонату для людей похилого віку "Милий дім"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Офісу Омбудсмана, протягом години монітори не могли розпочати візит і лише після виклику поліції і приїзду адміністратора приступили до роботи. 

"Усі мешканці підтвердили добровільність перебування в пансіонаті, ними укладені договори про надання послуг. Лікарську допомогу, зокрема терапевта, психіатра, невролога надають лікарі центральної міської лікарні та інших медичних закладів. У пансіонаті функціонує цілодобовий сестринський пост і надаються відповідні медичні послуги, проте немає відповідної ліцензії на господарську діяльність з медичної практики", - йдеться у повідомленні.

В Офісі Омбудсмана уточнили, що житлові кімнати пансіонату відремонтовані та обладнані новими ліжками і приліжковими тумбочками, шафи є не у всіх кімнатах. Заклад не пристосований для проживання маломобільних осіб. Відсутні пристосування в санвузлах, немає приліжкових столиків, стільців з санітарним оснащенням, недостатньо функціональних ліжок.

"Немає кнопок виклику, мешканці змушені стукати по тумбочках, аби покликати персонал. Обслуговують мешканців медична сестра, молодша медична сестра і кухар, які працюють по два тижні вахтовим методом. Через відсутність ліфта або підйомників мешканці другого поверху, де проживає більшість підопічних, не здійснюють прогулянки на свіжому повітрі. Не обладнано вхідну зону пандусом, що ускладнює прогулянки маломобільних людей. У дворі немає лавок або альтанок", - зазначили у правозахисній інституції.

За результатами візиту буде направлено звіт керівнику закладу для реагування та виконання наданих рекомендацій.

Нагадаємо, що кожної п’ятниці працівниця перукарні приходить до Вишгородської районної організації товариства Червоного хреста України та надає безкоштовно свої послуги. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: