#

У Вишгородському музеї провели екскурсію для бійців тероборони

27.05.2022 15:20
У Вишгородському музеї провели екскурсію для бійців тероборони
Фото з місця події

Воїни 134 окремого батальйону ТРО Вишгородського району побували на екскурсії в історичному музеї Вишгородського історико-культурного заповідника у рамах спеціальної програми "Героям слава"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Тероборонівці мали нагоду заглибитися у історичне минуле, пов'язане із давніми поселеннями на території Вишгородщини з часів неоліту, формуванням державності Київської Русі, значенням Вишгорода як форпоста Києва і його захисної фортеці.

У повідомленні зазначають:

Воїни відчули святість цієї землі, були вражені фактами, які розповідають про захист Вишгорода і Києва від татаро-монголів, про звірства, вчинені, здавалося б, по назві християнами та руськими людьми, а насправді варварами з Володимиро-Суздальського князівства під час розорення Києва у 1169 році військами Андрія Боголюбського.

Адміністрація має сподівання, що після відвідування історичного музею у серці захисників ще більше розпалилася любов до рідного краю і ненависть до загарбників.

Нагадаємо, що Вишгородський історико-культурний заповідник до Дня музеїв та Дня вишиванки у межах програми розробив благодійну програму для внутрішньо переміщених осіб.

Читати "Моя Київщина" у Facebook