#

У Вишгородському районі запрацював музичний пішохідний фонтан

26.06.2020 14:20
У Вишгородському районі запрацював музичний пішохідний фонтан
Фото з місця події

Учора, 25 червня, в селі Старі Петрівці Вишгородського району облаштували та запустили у роботу музичний пішохідний фонтан

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Старі Петрівці" у Faсebook.

Зі слів Старопетрівського сільського голови Ростислава Єреми ідея збудувати фонтан виникла ще чотири роки тому. Але зібрати кошти на нього вдалося лише в цьому році. Фонтан став черговим кроком у створенні центру відпочинку для жителів села. Спочатку заклали сквер, потім зробили скейт-парк і дитячий майданчик, а зараз відкрили фонтан, в планах ще добудувати сцену. І тоді тут можна буде проводити різноманітні свята.

Фонтан є пішохідним і має три режими роботи – статичний, динамічний і музичний. Останній – найцікавіший: струмені води танцюють у ритмі музики – джазу, блюзу чи рок-н-ролу. Найбільша висота струменів може сягати 6 метрів. Увечері фонтан має підсвітку, яка переливається п’ятдесятьма відтінками. Вода, з якої формуються струмені, знезаражується, тому у ній можна хлюпатись, що із задоволенням вже роблять діти. Фонтан працює з 10:00 до 00:00. 

Нагадаємо, що у 2012 році у Вишгородському районі у приватну власність громадян було відведено чотири земельні ділянки загальною площею 0,4 га.

Читати "Моя Київщина" у Facebook