#

У Вишгородському районі затримали браконьєрів з електровудками (ФОТО)

18.08.2020 16:45
У Вишгородському районі затримали браконьєрів з електровудками (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 18 серпня, у затоці Раковій, що в с. Осещина Вишгородського району Київської області рибоохоронний патруль викрив грубе порушення Правил рибальства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис “Управління Держрибагентства у м. Києві та Київській області” у Facebook.

Так, о першій годині двоє громадян здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів  за допомогою електроструму. Під час перевірки, рибпатрульні виявили рибу загальною вагою майже 9 дев'ять кг. Загальна сума нанесених збитків становить 4 573 грн. На порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду.

Застосування електроструму для здійснення лову риби є неприпустимим, адже це завдає масштабного руйнування всій екосистемі водойми. Електровудка здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка не гине від дії електроструму, у майбутньому може втратити здатність нереститися, прокоментував т.в.о. начальника Київського рибоохоронного патруля Сергій Старунов.

Нагадаємо, що у селищі Димер Вишгородського району правоохоронці затримали чоловіка, який гуляв з гранатою в руках.


Читати "Моя Київщина" у Facebook