#

У власність держави повернули 10 га землі на Київщині

07.10.2021 10:20
У власність держави повернули 10 га землі на Київщині
Фото з мережі інтернет

На Київщині за позовом прокуратури державі повернуто землі, розташовані в районі Великої кільцевої автомобільної дороги, що на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Бородянський районний суд задовольнив позов Бучанської окружної прокуратури щодо скасування розпоряджень райдержадміністрації та державних актів на право власності на земельні ділянки. Таким чином у власність держави повернуто 10 га землі вартістю понад 11,5 млн грн.

Прокуратура встановила, що в 2008 році Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яким схвалено генеральний напрямок проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Київ. Тим же документом органам державної влади та місцевого самоврядування заборонено передавати в оренду, або відчужувати землі в зоні, відведеній для будівництва вказаної дороги.

Усупереч викладеному, посадові особи Бородянської райдержадміністрації надали у власність громадянам 10 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на зазначеній території.

Нагадаємо, що нещодавно в Київській області затримали злочинців, які викрали товарів на 7 мільйонів, вони діяли на території Київської, Рівненської, Харківської областей та міста Києва.

Читати "Моя Київщина" у Facebook