#

У водоймах Вишгородщини може померти вся риба через нестачу кисню (ВІДЕО)

15.02.2021 10:20
У водоймах Вишгородщини може померти  вся риба через нестачу кисню (ВІДЕО)
Фото з місця події

Інститут рибного господарства України провів обстеження водойм на вміст кисню в них на території Пірнівської громади, і результати викликали тривогу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням  на сторінку "Суспільство нейтральних територій" у Facebook.

Фахове обстеження водойм проводила Ольга Бузевич. Вона є старшим науковим співробітником Інституту рибного господарства України. Результати обстеження показали, що у воді значно зменшився рівень кисню, що може призвести до гибелі риби.

Результати дослідження показали, що вміст кисню, в деяких водоймах  критичний! Життєдіяльність підводних мешканців під загрозою задухи. Складні погодні умови, товста крига, відсутність течії – обумовили необхідність терміново рятувати мешканців наших водойм – робити ополонки та заповнювати отвори очеретом, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що рибоохоронний патруль на початку лютого знайшов на березi Київського водосховища, в районі cела Ясногородка, Вишгородського району мішок, повний риби.


Читати "Моя Київщина" у Telegram