#

У Ворзелі відкрили відділення медико-психологічної реабілітації (ФОТО)

20.12.2023 13:30
У Ворзелі відкрили відділення медико-психологічної реабілітації (ФОТО)
Фото з місця подій

У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Руслана Кравченка.

Під час бойових дій російські війська значно пошкодили будівлі центру. Медустанова перебувала під окупацією з перших днів війни. Її приміщення пошкоджені обстрілами, а майно – розграбоване росіянами, які жили в закладі і нищили все навколо.

Нове відділення відкрили у приміщенні, яке найбільше постраждало від рук окупантів. Протягом 2023 року його інтенсивно відбудовували. Значно допомогли міжнародні та громадські організації. Паралельно відновлювали медичну базу, щоб надавати якісні психологічні та реабілітаційні послуги.

Нове відділення розраховане на 25 ліжок. Є три реабілітаційні кімнати, де надають понад 20 різних послуг. Тут прийматимуть як військових, так і цивільних. Лікування для кожного пацієнта підбирають індивідуально. Регулярно проводять групові тренінги.

Для ефективної та швидкої реабілітації застосовують сучасне технічне обладнання.

Наприклад, новітні VR-шоломи, які ефективні в роботі, якщо пацієнт має гіперпильність, тривожність. Є також програмно-технічний комплекс RehaCom, який використовують при лікуванні тих, хто має проблеми через тривале виснаження.

Активно до реабілітації пацієнтів залучають волонтерів.

Медична інфраструктура Київщини зазнала чималих втрат. З початку повномасштабного вторгнення росіяни зруйнували 130 об'єктів медустанов. Із них уже відновили понад 100. Сьогодні люди, які прагнуть жити на Київщині, хочуть повертатися не лише у своє відновлене житло. А й мати якісні медичні послуги, зокрема психологічні та реабілітаційні. Через постійний стрес дедалі більше людей мають проблеми з ментальним здоров'ям. Тому одним із завдань є розширення переліку медичних установ та збільшення кількості фахівців, які здатні допомогти людям долати проблеми. І над цим ми працюємо вже сьогодні в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоровʼя "Ти як?", започаткованої Оленою Зеленською.

Нагадаємо, що у Ворзелі обрали нового старосту – лікаря -хірурга Вячеслава Преподобного.

На зображенні може бути: освітлення, всередині приміщення та лікарня

На зображенні може бути: всередині приміщення, лікарня та спальня

На зображенні може бути: рентген та лікарня

На зображенні може бути: тримач для рушників та лікарня

Читати "Моя Київщина" у Facebook