#

У Яготині будують компресорну станцію для забезпечення газом усієї Київщини

14.12.2021 10:20
У Яготині будують компресорну станцію для забезпечення газом усієї Київщини
Фото з місця подій

У Яготині будують нову компресорну станцію, яка задовольнить потреби в газі усієї Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укроборонпром".

Зазначимо, що ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" – "Машпроект" 19 квітня уклало дві угоди з АТ "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш" про поставку компресорів і газоперекачувальних агрегатів на загальну суму 585,00 млн грн.

Реконструкція компресорної станції "Яготин" здійснюється "Зорею" – "Машпроект" на замовлення АТ "Укртрансгаз". Потужність нової компресорної станції, оснащеної газоперекачувальними агрегатами (3 робочі й 1 резервний) та газотурбінним двигуном, сягне 50 млн м3 на добу. Новий цех має бути введений в експлуатацію за рік.

Ремонт компресорної станції "Яготин" упродовж довгого періоду була заблокована, але за останні пів року "Зоря"– "Машпроект" разом із приватними компаніями здійснили більшу частину робіт – збудували три з чотирьох газоперекачувальних агрегатів.

Голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич запевняє:

Підприємство довело, що може виробляти не лише надскладні агрегати для кораблів, але й задовольняти цивільні потреби держави, зокрема, у транспортуванні газу.

Нагадаємо, що в місті Яготин на вулиці Незалежності працівники підрядної організації працюють над завершення капітального ремонту центральної площі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: