#

У Яготині відкриють завод із переробки зерна кукурудзи

20.05.2019 05:22
У Яготині відкриють завод із переробки зерна кукурудзи
Фото з мережі Інтернет

У місті Яготин відбудеться відкриття заводу з виробництва кукурудзяного крохмалю і продуктів з крохмалю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Яготинську міську раду.

ТОВ "Укрстарч", (з англійської український крохмаль) яке діятиме на території колишнього Яготинського цукрового заводу "Спецтехніка". Антимонопольний Комітет України в 2019 році дав дозвіл на придбання  майнового комплексу для розміщення там потужностей нового виробництва. Його продукція – кукурудзяний крохмаль і крохмалопродукти будуть реалізовуватися в Україні, а також  йтимуть на експорт.

У перспективі, коли  завод вийде на максимальну потужність, тут планується створити  близько 200 робочих місць.

"Вже сьогодні ми прийняли на роботу до нас усіх працівників Яготинського цукрового заводу "Спецтехніка" і підняли їм заробітну плату", – говорить директор підприємства Володимир Георгійович Салига.

Вже цього року планується почати реконструкцію цукрового заводу та запустити лінію з приймання та зберігання зерна кукурудзи, наступного року – монтаж, налагоджування та запуск технологічної лінії з виробництва кукурудзяного крохмалю. Варто відмітити, що Україна нині є одним з лідерів-експортерів зерна кукурудзи з показником 22 млн тонн.

У повідомленні сказано, що "Укрстарч" буле працювати відкрито, тому підприємство буде проходити різні етапи перевірки: громадські слухання, комплексну експертизу проекту, сертифікацію виробництва на предмет відповідності вимогам міжнародним сертифікатам якості ISO і тд. Жителі міста зможуть  пересвідчитися, що підприємство буде екологічно безпечне.

Нагадаємо, що у селі Великі Гуляки Фастівського району маленький кооператив на чолі з фермером Антоном Дундієм займається вирощуванням органіки.

Довідково:

Кукурудзяний крохмаль та продукти з нього – це продукція з високою доданою вартістю, яка використовується в низці різних інших виробництв – для виробництва комбікормів, у фармацевтичній галцзі (для виробництва капсул), косметології, текстилі (для збільшення міцності ниток), у виготовленні паперу, при виробництві органічного пластику та ще сотні інших продуктів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: