#

У заказнику на Бориспільщині браконьєри вбили оленя, але поліція дає "задню", - КЕКЦ (ФОТО, ВІДЕО)

21.11.2022 09:30
У заказнику на Бориспільщині браконьєри вбили оленя, але поліція дає "задню", - КЕКЦ (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

На території орнітологічного заказника місцевого значення "Урочище В'язове" біля села Проців Бориспільського району було зафіксовано випадок браконьєрства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Київського еколого-культурного центру у Facebook.

 У дописі повідомляється:

Нелюди вбили молодого самця плямистого оленя. Спільно єгерська служба мисливського господарства ТОВ , "Процівське" та державна лісова охорона ДП Бориспільський  лісгосп 06. 11. 2022 р. о 19 годині почули 5 пострілів, через деякий час з лісу виїхав легковий автомобіль.

Після тривалого переслідування браконьєрів затримали у селі Ревне. У багажнику їхнього атомобіля виявили м’ясо оленя, а в салоні – дві одиниці зброї, два тепловізори, патрони та ножі.

У поліції порушили кримінальну справу за фактом незаконного полювання. Браконьєри нанесли шкоди природі у розмірі 30 тис грн.

Втім, у КЕКЦ стверджують, що поліцейські "ввімкнули задню" у цій справі:

Потім, згідно інсайдерської інформації, почало відбуваться щось незрозуміле. Бориспільський райвідділ поліції повернув браконьєрам автомобіль, а підручні засоби, такі як тепловізор, взагалі не фігурують в матеріалах справи, хоча на момент затримання все було!

У КЕКЦ сподіваються на справедливе розслідування та покарання браконьєрів. До допису також прикріпили фото браконьєра з відрізаною головою оленя та засідки, звідки тварину було вбито.

Нагадаємо, що на Бориспільщині патрульні зупинили авто, яке розшукують в Сумах.



Читати "Моя Київщина" у Telegram