#

У Згурівці відкрили пам’ятник відомому ідеологу українського націоналізму

22.11.2020 14:20
У Згурівці відкрили пам’ятник відомому ідеологу українського націоналізму
Фото з місця події

У п’ятницю, 20 листопада, у селищі Згурівка, на батьківщині ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, урочисто відкрили величний пам’ятник

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Євгена Чубука у Facebook.

У дописі зазначено, що до Дня Гідності та Свободи у Згурівці було відкрито пам'ятник видатному українцю, ідеологу Самостійності України, одному з ідеологів українського націоналізму - Миколі Міхновському, який народився на Згурівщині. Пам'ятник був виготовлений та встановлений за кошт фермерів, підприємців та небайдужих жителів Згурівщини. Автор погруддя - талановитий скульптор із міста Прилуки Дмитро Бур'ян.
Миколу Івановича Міхновського можна упевнено відносити до творців держави Україна. Тому відкриття пам'ятника на його Батьківщині лише невелика данина від ідейних послідовників та земляків. Але ми робили це не для себе і точно не для тих малоросів та українофобів, котрих трусить і рве від самого факту встановлення пам'ятника такій потужній постаті у Згурівці. Ми зробили це для майбутніх поколінь, аби вони точно знали, хто такий Міхновський, пишалися своїм земляком та рідним краєм, - йдеться у повідомленні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: