#

У Згурівському районі сільрада протизаконно замовила ремонт дитсадка за 24 мільйони

24.08.2020 12:03
У Згурівському районі сільрада протизаконно замовила ремонт дитсадка за 24 мільйони
Згурівська селищна рада

Сільрада протизаконно замовила ремонт дитсадка за 24 мільйони фірмі, яку АМКУ забанив за розпил іншого тендеру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наші гроші".

Засновники "Ліги антитрасту" звернулись до Держаудитслужби щодо укладення Згурівською селищною радою договору на закупівлю робіт з капітального ремонту дитячого садочку з компанією з "чорного списку" АМКУ. 7 серпня моніторинг було розпочато.

Законом "Про публічні закупівлі" прямо передбачений обов’язок замовника відмовити в участі у тендері компанії, яка протягом трьох років притягувалась до відповідальності за змову на тендерах (з так званого "чорного списку" АМКУ).

Однак Згурівська селищна рада 16 червня уклала договір вартістю 24,30 млн грн  з ТОВ "Каскад-СД". Ця фірма у травні 2020 року була оштрафована на 272 тис грн і отримала трирічну заборону на участь в тендерах за рішенням Дніпропетровського тервідділення АМКУ. Її було покарано за розіграш тендеру по ремонту школи в Дніпрі у 2016 році вартістю 7,5 млн грн.

"Центр протидії корупції" поскаржився до АМКУ ще чотири роки тому, вказавши, що "Каскад-СД" розіграв підряд з фірмою "Східбуд К.С.К. 99". Ці фірми раніше були прописані за однією адресою в Луганську, а після нападу Росії на Україну перереєструвались за однією адресою в Києві.

На тендері Згурівської сільради один з учасників навіть вказував про факт покарання "Каскаду СД" у  своїх доповненнях до скарги, коли скаржився до тендерної Колегії на дії замовника. Але тендерна Колегія такі доповнення до скарги не прийняла та вказала скаржнику лише на пропущений строк в оскарженні.

Тепер таке халатне ставлення та неправомірні дії замовника призвели до справжньої проблеми, адже бюджетні кошти "освоїть" суб’єкт господарювання, на якого накладено штраф за вчинення змови та якому заборонено брати участь у торгах. Ми, зі свого боку, уже звернулись до ДАСУ для проведення моніторингу та перевірки дій замовника на відповідність Закону "Про публічні закупівлі", – повідомила "Ліга антитрасту".

У період з 2016 року, коли Дніпропетровське тервідділення зволікало з розслідуванням змови, ТОВ "Каскад-СД" Сергія Шведченка отримало підряди на 204,33 млн грн, ТОВ "Східбуд К.С.К. 99" Данила Воловікова – на 70,38 млн грн.

Нагадаємо, що жителі Згурівщини з нетерпінням чекають на відкриття нової амбулаторії, проте на деяке устаткування не вистачає коштів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook