#

У жителів Київщини почали забирати землю для зведення дороги (ВІДЕО)

18.01.2022 15:20
У жителів Київщини почали забирати землю для зведення дороги (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Київській області у людей почали забирати земельні ділянки разом із будинками для зведення окружної дороги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал "ДжеДАІ" у YouTube.

У відео розповідається, що дорога довжиною 18 км пролягатиме від траси Київ-Чоп до Київ-Ковель на південь від села Клавдієво. Вона йтиме територію Дмитрівської та Макарівської громад через ліс та будинки.

Власниця будинку говорить:

Нас поки ніхто офіційно не повідомляв про це, але вкінці року протягнули закон, де було вказано, що протягом місяця буде здійснена оцінка майна.

Далі жінка розповідає, що у 2005 році купила ділянку, а через два роки їй заборонили на ній будь-які роботи, бо тут має пролягати дорога. Також зауважується, що така ситуація вже тягнеться 14 років. Жителі  протягом того часу нічого не могли приватизувати. 

У Київській обласній держадміністрації заявляють, що вже підписали перші розпорядження про вилучення земель, але власники ділянок кажуть, що жодних офіційних повідомлень ще не отримували. Проте вони нічого не можуть зробити, бо держава має право вилучати приватну власність для суспільних потреб із відповідною компенсацією.

Нагадаємо, що 10 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс на розгляд у Верховну Раду законопроєкт, який, у разі необхідності, дозволить вилучати земельні ділянки для будівництва доріг національного значення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram