#

У жительки Володарського району виявили незаконні посіви снотворного маку (ФОТО)

07.07.2020 18:33
У жительки Володарського району виявили незаконні посіви снотворного маку (ФОТО)
Фото з місця події

До поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян про вирощування маку на одній з прибудинкових ділянок у селі Рудне

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посилання на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Для перевірки отриманої інформації поліцейські групи реагування патрульної поліції прибули за вказаною адресою, де виявили посіви забороненого зілля.

Під час невідкладного обшуку на прибудинковій ділянці працівники Володарського відділення поліції виявили та вилучили 407 рослин снотворного маку, які вирощувала 38-річна жінка.

Речові докази направлені на проведення експертних досліджень. За фактом незаконного посіву маку відкрито кримінальне провадження.

Матеріали перевірки внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Дізнавачі розпочали досудове розслідування кримінального проступку.

Санкція статті передбачає стягнення штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що 2 липня в селі Гайворон Володарського району трапилася пожежа в житловому будинку. На щастя, за годину вогнеборцям вдалося загасити полум’я. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram