#

У зоні відчуження німець шукав гострих відчуттів (ФОТО)

08.04.2021 12:55
У зоні відчуження німець шукав гострих відчуттів (ФОТО)
Фото з місця події

У зоні відчуження працівники поліції знову виявили та затримали незаконних туристів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Faсebook.

Правоохоронці затримали шістьох громадян, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму.

Вік правопорушників від 26 до 36 років. Серед них – два львів’янина, киянин, а також мешканці Херсона та Київщини. Крім того, одним із туристів- екстремалів виявився громадянин Німеччини.

Далі у повідомленні говориться, що за несанкціоноване проникнення у зону відчуження поліцейські склали відносно порушників адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення.  Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також правоохоронці направили до міграційної служби подання, згідно з яким прийняте рішення про скорочення терміну перебування іноземця на території України.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики України повідомили, що виплати постраждалим від Чорнобильської катастрофи збільшаться.


Читати "Моя Київщина" у Telegram