#

У зоні відчуження планують висадити 1 млн саджанців у рамках проєкту "Зелена країна" (ФОТО)

11.05.2023 17:30
У зоні відчуження планують висадити 1 млн саджанців у рамках проєкту "Зелена країна" (ФОТО)
Фото з місця події

У 10 кілометровій Чорнобильській зоні планують висадити 1 млн саджанців сосен та дубів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

У зв’язку з військовою агресією та окупацією російськими військовими зони відчуження, значна її частина лишається замінованою. Тому усі лісогосподарські роботи повинні проводитись після обстеження території на  наявність вибухонебезпечних предметів фахівцями ДСНС та Міністерства оборони України.

Після обстеження ділянок під заліснення та лісовідновлення, лісівники ДСП "Північна Пуща" розпочали весняну лісокультурну кампанію, плануючи висадити 1 мільйон саджанців на ділянках загальною площею понад 100 гектарів у 10 кілометровій зоні відчуження.

Незважаючи на війну, лісівники та пожежники продовжують саджати дерева, адже вони не тільки виробляють кисень, але й затримують пил та шкідливі речовини.

До кінця року лісозахисне підприємство планує висадити 1 мільйон саджанців сосен та дубів на ділянках загальною площею понад 100 гектарів.

Це відбувається у межах проєкту "Зелена країна" Президента Володимира Зеленського, мета якого полягає у збільшенні площі лісів на один мільйон гектарів за 10 років.

Нагадаємо, що втрати та страждання мешканців Чорнобильської зони: жахливі подробиці окупації ЧАЕС.


Читати "Моя Київщина" у Telegram