#

У зоні відчуження спіймали туриста з мисливською рушницею

01.02.2021 16:20
У зоні відчуження спіймали туриста з мисливською рушницею
Фото з мережі Інтернет

На території зони відчуження протягом минулих вихіднів поліцейські виявили п’ять громадян віком від 21 до 35 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Під час патрулювання зони відчуження, поліцейські Вишгородського районного управління поліції виявили поблизу села Нова Макарівка чоловіка з мисливською рушницею.

Встановлено, що чоловік проник на територію зони ЧАЕС незаконно, минаючи пропускні пункти. При собі він мав гладкоствольну мисливську рушницю ІЖ-17, 16 калібру. Дозвільних документів на зброю у чоловіка не було.

Відносно нього поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої. Відповідно до ст. 264, 265 КУпАП правоохоронці рушницю вилучили. 

Відносно усіх порушників радіаційного режиму працівники поліції склали протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Адміністративні матеріали направлені до суду для прийняття рішення.

Нагадаємо, що біля підприємства "ЧАЕС" поліцейські Вишгородського районного управління поліції виявили п’ятьох осіб.

Читати "Моя Київщина" у Telegram