#

У зоні відчуження у приватну власність незаконно передали два га землі

02.08.2020 09:20
У зоні відчуження у приватну власність незаконно передали два га землі
Фото з мережі Інтернет

Завдяки діям прокуратури у приватну власність було повернуто земельну ділянку лісового фонду площею два га на території зони відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Встановлено, що у 2013 році на підставі наказів Держземагенства громадянину надано безоплатно у власність вказану земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства на території Страхоліської сільської ради Іванівського району.

Однак, спірна земельна ділянка розташована на території зони відчуження та сформована за рахунок земель лісогосподарського призначення, яка перебуває в постійному користуванні Державного спеціалізованого підприємства "Північна Пуща", яке не надавало дозволу на їх вилучення. Зміна цільового призначення землі не проводилась.

Броварською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог земельного та лісового законодавства пред’явлено позовну заяву.

Нагадаємо, що 30 липня в Іванківському районі Київської області правоохоронці затримали керівника Іванківського міжрегіонального управління водного господарства Державного агентства водних ресурсів під час одержання ним неправомірної вигоди.

Читати "Моя Київщина" у Telegram