#

У зоні відчуження затримали чоловіка, який ловив рибу на річці Прип’ять (ФОТО)

27.11.2020 20:10
У зоні відчуження затримали чоловіка, який ловив рибу на річці Прип’ять (ФОТО)
Фото з місця події

Біля міста Чорнобиль працівники поліції разом із екологами побачили чоловіка, котрий рибалив

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Як з’ясувалось, 57-річний чоловік незаконно проник на територію зони відчуження поза межами контрольно-пропускного пункту. Місце для риболовлі чолов'яга обрав поблизу міста Чорнобиль. 

Під час огляду моторного човна поліцейські виявили заборонене рибальське приладдя, яке використовується виключно у холодний період, а також свіжовиловлену рибу. 

Все це правоохоронці вилучили та направили на проведення відповідних експертиз. 

За даним фактом слідчі відділу поліції зони ЧАЕС відкрили кримінальне провадження за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом) Кримінального кодексу України Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також, за несанкціоноване проникнення у зону відчуження відносно порушника складено адміністративний протокол за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення.  Матеріали адміністративної справи направлено до суду для прийняття рішення.

Нагадаємо, що 26 листопада у Вишгородському районі працівники Київського рибоохоронного патруля разом із активістом знайшли раколовки.


Читати "Моя Київщина" у Telegram