#

У звільненій Бучі побувала очільниця уряду Швеції (ФОТО)

05.07.2022 09:25
У звільненій Бучі побувала очільниця уряду Швеції (ФОТО)
Фото з місця подій

Учора, 4 липня, прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон відвідала Бучу та зустрілася із мером міста Анатолієм Федоруком

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Facebook.

Розмовляючи з Анатолієм Федоруком, прем’єр-міністр Швеції наголосила:

Президент Володимир Зеленський говорить, що українці борються не просто за Україну, а за цивілізований світ та демократичні цінності. І це абсолютна правда.

Голова швецького уряду відвідала місце масового поховання мирних людей, яких вбили та закатували російські окупанти. Біля храму Святого Апостола Андрія Первозванного Бучанський міський голова розповів про пережиті звірства, які чинили рашисти у Бучі під час окупації, про те, що кожен 5-6 житель із тих, що залишалися в окупації – були розстріляними.

Під час візиту також обговорили меморіальний  комплекс – символ біди і страждань та шлях перемоги і відновлення.

Магдалена Андерссон заявила:

Тепер я можу звернутися з впевненістю до жителів своєї країни, розповім про  звірства і знайду аргументи, аби заявити, наскільки важливо продовжувати підтримувати Україну. Бо війна триває за спільні європейські цінності.

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть громадянина, який допомагав ворогу облаштовувати кращі вогневі позиції в окупованій Бучі.




Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: