#

Учнів близько 100 шкіл Київщини навчили правилам мінної безпеки

20.12.2022 15:00
Учнів близько 100 шкіл Київщини навчили правилам мінної безпеки
Фото з місця подій

У період з 1 вересня до 16 грудня, для учнів близько 100 закладів середньої освіти Київської області провели систематичні заняття з інформування щодо основних правил мінної безпеки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Організація занять для учнів молодших та середніх класів відбувається в межах проєктної діяльності Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, що в партнерстві з Київською ОВА виступив фундатором цього гуманітарного заходу.

Заняття проводять насамперед у громадах, що перебували під тимчасовою окупацією або на територіях, де велися бойові дії. У повідомленні зауважується:

Такий підхід дає можливість організувати системну профілактичну роботу в постраждалих районах, спрямовану на створення зон безпечного середовища шляхом навчання населення, зокрема дітей, правильним діям у разі виявлення небезпечного предмета.

Навчають школярів тренери громадської організації "Ліга офіцерів", які пройшли відповідний курс підготовки на базі Центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що на сторінці КОВА повідомили, що найбільше закладів освіти, що вже пішли на канікули, у Фастівському та Броварському районі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook