#

Угорці продовжують допомагати відновлювати Київщину

05.08.2022 13:40
Угорці продовжують допомагати відновлювати Київщину
Фото з місця події

Учора, 4 серпня, до Київщини завітали представники Угорської екуменічної служби на чолі з головою Київського офісу Барнабашем Сотмарі

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА, зустрічали іноземну делегацію заступники голови Київської ОВА Микола Бойко та Жанна Осипенко.

Далі було сказано, що у червні угорські партнери вже побували на Київщині та підписали Меморандум про взаємодію з відновлення зруйнованих та пошкоджених закладів освіти в Бородянській та Бучанській громадах. Результат зустрічі - вже тривають роботи з відбудови.

Під час робочої наради поспілкувалися про розширення співпраці з угорськими партнерами та допомогу у відбудові пристоличного регіону за іншими напрямками. Жанна Осипенко розповіла, що освітні заклади потребують не лише відновлення самих приміщень. За період бойових дій значно постраждало комп’ютерне обладнання - знищено близько 3 000 одиниць техніки. Проте сьогодні основний акцент - на побудові укриттів для закладів освіти. 

Також під час зустрічі обговорили проблематику тимчасового житла, розміщення внутрішньо переміщених осіб у Київській області та підготовку до зимового сезону критичної інфраструктури. Зокрема, забезпечення територіальних громад альтернативними видами опалення, сучасними котельнями, генераторами тощо.

Микола Бойко зауважив:

Ми вдячні іноземним партнерам за підтримку та допомогу у відбудові. Адже руйнування Київщини - значні. І відновити маємо все - від приватних будинків у віддалених селах та селищах Київської області, до великих промислових об’єктів.

Угорські партнери запевнили, що не будуть зупинятися на реалізованих об’єктах. Уже зараз розглядається допомога в сталому проходженні опалювального сезону та реалізації тимчасового житла для ВПО та тих, хто втратив оселі внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, що на Київщині аферисти списували гроші з рахунків громадян, маскуючи повідомлення під фінансову допомогу під час воєнного стану.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: