#

Угорщина готова відбудовувати Київщину та лікувати поранених воїнів

05.05.2022 16:44
Угорщина готова відбудовувати Київщину та лікувати поранених воїнів
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто

Угорщина засуджує напад росії на Україну, готова допомогти у відбудові Київської області, прийняти на лікування поранених українських воїнів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

Під час Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина виступає на підтримку України та її суверенітету. Країна засуджує військову агресію російської федерації проти України і серйозні порушення прав людини, і закликає до негайного розслідування всіх можливих воєнних злочинів.

Угорщина прийняла 670 тисяч біженців на підтвердження своєї солідарності з Україною.

На цьому тлі глава МЗС Угорщини заявив про готовність країни надати Україні пакет допомоги та заходів, який загалом оцінюється в 47 млн євро.

Так, Будапешт готовий взяти участь у відбудові школи та шпиталю у Київській області, або ж у будь-якому іншому місці. Також Сіярто заявив про готовність надати людям, які втекли на захід України від війни, мобільні будинки для тимчасового проживання. Крім того, Угорщина готова надати 1 тис стипендій в угорських вишах для українців, які прибули до країни, та прийняти на лікування 140 дітей із України у своїх спеціальних госпіталях.

При цьому угорський міністр заявив про готовність лікувати в Угорщині поранених українських воїнів: 

Ми готові надати медичну допомогу пораненим українським солдатам в угорських шпиталях без будь-якого обмеження в кількості.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів направив додаткові кошти на підтримку зруйнованих міст України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook