#

Ukraine War Stories: в Україні створили онлайн-гру на виживання в окупованих Бучі, Гостомелі та Маріуполі

12.09.2022 14:40
Ukraine War Stories: в Україні створили онлайн-гру на виживання в окупованих Бучі, Гостомелі та Маріуполі
Зображення із гри

Українська студія Starni Games розробила онлайн-гру Ukraine War Stories, у якій гравцям пропонують вижити в окупації, зберегти життя собі та своїм близьким і виїхати у безпечне місце з Бучі, Гостомеля та Маріуполя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на гру.

Ця гра є добіркою візуальних новел про російське вторгнення в Україну у 2022 році, де події розгортаються в окупованих містах у перші місяці війни. У тизері до гри зазначено:

У центрі уваги цивільні, які опинились на окупованій росіянами території. Вони не воїни, а прості люди, які намагаються вижити. Новели охоплюють події від перших ударів по летовищу в Гостомелі до різанини в Бучі та відчайдушного спротиву в Маріуполі. Вашим завданням буде зберегти життя собі та своїм близьким, і зрештою опинитись у безпеці. Це потребуватиме величезної хоробрості та кмітливості, і обійтися без жертв вдастся не завжди.

За словами розробників, усі три новели засновані на реальних подіях та з використанням реальних зображень, зроблених в окупованих містах.. У кожному місті, яке постраждало від окупації, гравцям пропонують певний сценарій. До слова, один із розробників сам перебував у Бучі в окупації. Його досвід очевидця було використано при розробці історії у Бучі.

Гру планують випустити у жовтні 2022 року безкоштовно. Розробники наголошують:

Ми нічого не матимемо з цього проєкту. Наша мета – розповісти світовій аудиторії про досвід народу України.

Нагадаємо, що у приміщенні Бучанської міської ради відбулося безкоштовне заняття цифрової грамотності для людей поважного віку

Читати "Моя Київщина" у Facebook