#

Україна вшановує пам’ять оборонців Донецького аеропорту

16.01.2022 16:10
Україна вшановує пам’ять оборонців Донецького аеропорту
Кіборг

Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам'яті кіборгів, які загинули під час оборони Донецького аеропорту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захисники тримали оборону Донецького аеропорту із 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на Донбасі. Цю важливу пам’ятну дату було запроваджено за ініціативи бійців, котрі вижили у боях за летовище.

Сьогодні по всій країні проводять пам’ятні заходи із вшанування захисників, які загинули, захищаючи державу. "Кіборгами" їх прозвали так звані сепаратисти, які були шоковані тим, що вони понад пів року мужньо захищали будівлю аеропорту.

Бойовикам вдалося захопити будівлю аеропорту, тільки, підірвавши її. Через обвал бетонного каркасу загинули 109 героїв. "Кіборги вистояли, не встояв бетон" – фраза, що описала подвиг українських бійців.

Крім військових, аеропорт обороняли медики та волонтери. Тому, День пам’яті присвячений усім, хто тоді захищав Україну.

У 2017 році вийшов повнометражний художній фільм "Кіборги. Герої не вмирають" про оборону Донецького аеропорту. Стрічка зайняла 82-ге місце у списку ста найкращих фільмів в історії українського кіно.

Колектив "Моєї Київщини" вшановує пам’ять українських воїнів. Схиляємо голову перед кіборгами, які стали символом патріотизму та відданості Україні.

Нагадаємо, що 15 січня у батальйоні поліції особливого призначення "Миротворець" пройшли заходи з нагоди ротації бійців до зони ООС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook