#

Українці створили петицію про заборону будівництва асфальтного заводу на Обухівщині

12.03.2023 10:30
Українці створили петицію про заборону будівництва асфальтного заводу на Обухівщині
Фото з мережі інтернет

Жителів Київщини закликають долучитись до підписання петиції "Про заборону будівництва промислового обꞌєкту – асфальтного заводу на околиці села Велика Бугаївка неподалік території відомої як Казковий яр"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сайт місцевих петицій.

На околиці села Велика Бугаївка на земельній ділянці приватної власності площею 3,6949 га з кадастровим номером 3221480500:05:005:0073, яка має нині статус земель сільськогосподарського призначення, зрізали дерева, встановили паркан та частково зняли родючий шар грунту. Як з'ясувалось, власники ділянки мають намір змінити категорію земель на землі промисловості і, ймовірно, побудувати там асфальтний завод.

Детальний план території на розгляд громадськості не виносився, не розглядався та не затверджувався. Ситуація набуває розголосу, оскільки люди стурбовані наслідками в разі будівництва промислового об’єкта. Мешканці Васильківської громади припускають, що його функціонування створить та нестиме загрозу екологічній безпеці для довкілля, оскільки неподалік пролягає місцевість відома як Казковий яр з його унікальними природними особливостями. Також це місце досить популярне серед українських режисерів. Васильківські ландшафти можна впізнати у кінофільмах "Толока" і "Захар Беркут", телесеріалі "І будуть люди". Безпосередньо у Казковому яру проходили зйомки кліпу Джамали та Pianoбоя на пісню "Ендорфіни".

Автори петиції закликають депутатів міської ради вжити заходів щодо призупинення дій та рішень, які б слугували реалізації будівництва промислового об’єкту, та створити робочу групу або комісію по вивченню і підготовці питання щодо можливості розміщення асфальтного заводу на інших територіях.

Нагадаємо, що Фонд державного майна України виставив на приватизацію завод "Еталон" у місті Біла Церква.

Читати "Моя Київщина" у Facebook