#

Українців за порушення комендантської години чекають штрафи

17.05.2022 11:30
Українців за порушення комендантської години чекають штрафи
Фото з мережі Інтернет

Наразі у Верховній Раді зареєстровано проєкт про адміністративні правопорушення, де пропонується запровадити нові штрафи за умов дії воєнного стану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Інформаційний Ставищенської ОТГ у Telegram.

Даний проєкт закону № 7356 передбачає:

  • відповідальність за порушення обмежень щодо реалізації (відпустки) лікарських засобів під час дії воєнного стану. Штраф від 1700 гривень - до 5100 гривень з конфіскацією лікарських засобів та виторгу.
  • адміністративну відповідальність за порушення встановлених обмежень щодо продажу алкогольних напоїв під час дії воєнного стану - штраф від 8500 до 17000 гривень.
  • порушення комендантської години передбачає штраф від 170 до 340 гривень.
  • порушення спеціального режиму світломаскування - штраф від 170 до 340 гривень.
  • порушення комендантської години, що вчинено у межах прикордонної смуги (5 км від державного кордону) - штраф від 1700 до 3400 гривень.

Також у проєкті закону визначені процесуальні норми щодо визначення хто буде складати протоколи про адміністративні правопорушення (Національна поліція, Державна прикордонна служба України, органи місцевого самоврядування тощо) та щодо суб'єктів розгляду справ і винесення постанов.

Нагадаємо, що у Київські області створили VR-музей пам’яті війни, який має на меті зафіксувати руйнації, завдані росією.

Читати "Моя Київщина" у Facebook