#

Україні загрожують масштабні пожежі: РНБО має провести засідання

13.08.2021 12:10
Україні загрожують масштабні пожежі: РНБО має провести засідання
Сергій Вельможний

Державна служба з надзвичайних ситуацій не готова до ймовірних масштабних пожеж в Україні, тож цим питанням має зайнятися Рада нацбезпеки і оборони

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", про це заявив голова Рубіжанської міської організації партії "Наш край", народний депутат України Сергій Вельможний.

Сергій Вельможний зазначив:

В Європі лютує стихія, вогонь підходить все ближче до України. Але замість оперативної підготовки до ймовірних пожеж, ДСНС обмежується усними попередженнями.

Він нагадав, що у липні та вересні-жовтні минулого року територія Луганської області зазнала масштабних пожеж, в результаті яких загинули 16 осіб і були вщент знищені сотні гектарів лісу. Розслідування ДБР показало, що однією з головних причин таких жахливих наслідків  було системне розкрадання палива під керівництвом ГУ ДСНС у Луганській області.

Слідчі з’ясували, що в управлінні ДСНС не був сформований належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожеж й оперативно їх локалізувати.

Як наголосив нардеп, попри високу ймовірність виникнення пожеж в Україні цього літа, уряд продовжує ігнорувати загрозу. У той час, коли в країні слід терміново формувати резерв палива, готувати техніку для гасіння пожеж, а також проводити навчання особового складу, уряд відправляє українських вогнеборців гасити пожежі у Греції.

Сергій Вельможний підкреслив:

Допомога іншим важлива, але не ціною життя українців.

Також він зазначив, що "Наш край" наполягає на необхідності терміново провести засідання РНБОУ з питання готовності до можливих пожеж, тим більше, що ДСНС постійно повідомляє про високу ймовірність їх виникнення.

Нагадаємо, що 11 серпня у селі Кривець Ставищенської громади сталася пожежа із постраждалим  в житловому будинку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: