#

Українські прикордонники вийшли на держкордон на Київщині

20.04.2022 21:34
Українські прикордонники вийшли на держкордон на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Українські прикордонники вийшли до державного кордону на всіх напрямках у Київській, Сумській та Чернігівській областях та відновлюють облаштування позицій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на брифінг речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка.

У рамах відновлення контролю над державним кордоном у Київській, Чернігівській та Сумській областях, звідки захисники України вигнали окупантів, прикордонники вийшли на всі ділянки. Спочатку разом зі Збройними силами відбувся вихід до прикордонних підрозділів та інших місць дислокації, а далі в напрямку лінії державного контролю, у тому числі і на напрямку пунктів пропуску.

Речник ДПСУ Андрій Демченко наголосив, що в межах цих трьох областей протяжність кордону становить майже 1 200 кілометрів. Наразі триває інженерне облаштування, створюються необхідні опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости.

Речник ДПСУ пояснює, що через продовження російської агресії, класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування, роботи диверсійно-розвідувальних груп та обстрілів із суміжної території.

На додаткове запитання УП, як виглядає контроль за кордоном на Київщині, речник ДПСУ уточнив: 

Ми забезпечуємо контроль на всій ділянці, але зберігається російська агресія, тому класичної охорони з повноцінним патрулюванням прикордонними нарядами немає. Ми облаштовуємо всі необхідні позиції, щоб забезпечити контроль і безпеку особового складу.

Нагадаємо, що в ефірі інформаційного телемарафону начальник поліції Андрій Нєбитов сказав, що наразі виявлено, оглянуто та передано до судово-медичних установ 1045 тіл загиблих мирних мешканців.

Читати "Моя Київщина" у Facebook