#

Унаслідок бойових дій під Києвом знищено склади найбільших українських компаній

11.04.2022 10:10
Унаслідок бойових дій під Києвом знищено склади найбільших українських компаній
Фото з місця подій

Через бої навколо столиці України, було знищено 400 000 кв м складів десятків компаній, чим завдано їм величезних фінансових збитків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Forbes.

Через російських варварів постраждали такі компанії, як АТБ, Фармак, Fozzy тощо.

На початку березня у Стоянці внаслідок російського обстрілу згорів один із найбільших логістичних комплексів в Україні West Gate Logistic. Це – складський комплекс класу А площею майже 100 000 кв м, який належить одній із компаній Dragon Capital Томаша Фіали.

Разом із будівлею згоріли товари орендарів – ритейлерів Good Wine та Watsons, великого дистрибутора SAVService, постачальника шин Bohnenkamp Україна, та логістичних операторів Ekol Logistics Ukraine та "Логістик Плюс".

У Dragon Capital зазначають, що збитки компанії сягають €45,8 млн, в Good Wine втрати вже оцінили у €15 млн, Bohnenkamp – у €7 млн.

Під Макаровом  московити знищили великий логістичний парк "Комодор" площею 68 621 кв м. Там згоріло на €46,7 млн ліків, сировини для препаратів компанії "Фармак". Збитки решти орендарів поки що невідомі. Директор Володимир Стременов говорить, що щоб відбудувати цей копмлекс, знадобиться €43,6 млн.

Через те що складські центри зруйновані, оператори вимушені будувати нові логістичні ланцюжки. Так, у склад компанії Fozzy Group під Броварами влучила ракета, там знищено заморожену продукцію на €17,4 млн. Наразі компанія частково децентралізує постачання, шукаючи виробників, які будуть привозити свої товари напряму в магазини.

Два в Київській області під ракетними обстрілами перебувала компанія АТБ. Наразі корпорація залишилася без доступу до половини розподільчих центрів. До війни у мережі АТБ було 1316 магазинів. Начальник управління з корпоративних комунікацій Сергій Демченко розповів, що нині не працюють чотири склади з восьми.

В Гостомелі згорів склад компанії "Фокстрот". Збитки оцінюють у 600 млн грн, каже співвласник компанії Валерій Маковецький.

За оцінками гендиректора Ekol Logistics Ukraine Андрія Голімбовського та директора "Логістикс Плюс" Сергія Єремеєва, на Київщині знищено або пошкоджено близько 400 000 кв м складів. Ці втрати становлять 20% від усіх складських площ Києва та області.

Після втрати 20% площ, що є критичним для ринку, багато бізнесів почали переміщатися на захід України.

Нагадаємо, що у "Дії" знову доступна найшвидша в світі реєстрація бізнесу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram