#

Уникнути закриття: у Білій Церкві трансформують дві лікарні у кластерні

10.06.2023 13:20
Уникнути закриття: у Білій Церкві трансформують дві лікарні у кластерні
Фото з місця подій

8 червня у Білій Церкві вирішили трансформувати дві лікарні у кластерні, щоб повністю їх не закривати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис нардепа Миколи Бабенка.

У Міністерстві охорони здоров'я відбулася складна дискусія щодо функціонування закладів охорони здоров’я Білої Церкви та подальшого їх розвитку.

Нардеп Микола Бабенко наголосив, щоб не закривати Білоцерківські міські лікарні № 1 та № 2, було вирішено перетворити їх у кластерні. Він також зазначив, що місто має розпочати процес вкладення коштів у медичну галузь Білої Церкви.

Депутат написав:

На дискусії питання полягало у тому, щоб не закривати два важливих медичних заклади Білої Церкви (Білоцерківські міську лікарню № 1 та Білоцерківську міську лікарю № 2). Їх буде трансформовано у кластерні і тоді вони не будуть повністю закриті.

Він розповів, що на думку представників Міністерства охорони здоров’я, ці два заклади потрібно було б об’єднати, для того, аби збільшити їх фінансування. 

Микола Бабенко наголосив:

Однак, місцева влада також повинна буде взяти на себе зобов’язання більше вкладати коштів у розвиток медичної галузі міста. До цього міська влада, за словами представників МОЗ, досить мало сил докладала для того, аби заклади розвивались і не були закриті.

Крім того, за його словами, у Білоцерківській міській лікарні № 1 можуть відкрити інфарктне відділення, але для цього терміново потрібно придбати ангеограф:

Відкриття надасть лікарні можливість додатково залучати бюджетні кошти. Це впливатиме і на заробітні плати медичного персоналу, і на фінансову спроможність лікарні загалом.

Також вдалося відстояти і дитячу лікарню в якості кластерної, оскільки були думки залишити для всієї області в якості базової лише Боярську лікарню.

Нагадаємо, що Броварська багатопрофільна клінічна лікарня отримала статус кластерної.

Читати "Моя Київщина" у Facebook