#

UNITED24: хто зі знаменитостей долучився до відбудови зруйнованих міст Київщини (ФОТО)

28.02.2023 14:40
UNITED24: хто зі знаменитостей долучився до відбудови зруйнованих міст Київщини (ФОТО)
Фото з місця подій

Творці проєкту MIND дослідили, хто зі світових селебріті допоміг у відбудові знищених росією міст Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Mind.ua".

Одним із ключових джерел фінансування проєктів із відновлення України є кошти донорів, зібрані на фандрейзинговій платформі UNITED24. Саме ця платформа залучає світових зірок для відбудови української інфраструктури.

Одним із перших амбасадорів UNITED24 став футболіст Андрій Шевченко.  Для відбудови стадіону "Чемпіон" в Ірпені Андрій Шевченко зібрав перші 150 000 євро з необхідних 600 000 завдяки італійському футбольному клубу "Мілан". Решту – у рамах програми UNITED24. Наразі збір майже завершено.

Абсолютний чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі та амбасадор UNITED24.  Олександр Усик у січні цього року оголосив про початок збору коштів на відновлення п'ятиповерхівки на вулиці Лисенка, 14-Г в Ірпені, що була пошкоджена під час окупації міста. До війни в цьому будинку розташовувався боксерський зал. Зауважується, що Усик обирав із 18 будинків – й інтуїтивно обрав саме цей. А вже при огляді будівлі дізнався, що тут загинув його знайомий – тренер з боксу Олексій Джунківський.

Олександр Усик вніс першу пожертву в розмірі $205 000 із необхідних $330 000. На початок лютого вже було зібрано $243 000.

Кінодіяч із Франції Мішель Азанавічус узяв під свій патронат відбудову ЖК "Затишний двір" і ЖК "МюнХайзен" в Ірпені. Допомагала йому в цьому відома українська тенісистка Еліна Світоліна.

У матеріалі йдеться:

Азанавічус влаштував благодійний аукціон. Лоти для нього надали десятки представників кіноіндустрії зі всього світу. Зокрема, Катрін Денев – власну косметичку, Наталі Портман – кілька рідкісних плакатів зі своїм автографом. Том Хенкс надав друкарську машинку зі своєї особистої колекції, Ален Делон – фотографію з кінофільму "Басейн", надруковану на дереві, Томас Бангальте, учасник гурту Daft Punk, виставив на аукціон шолом робота з фільму Daft Punk's Electroma.

Завдяки цій допомозі мешканці 130 квартир зі зруйнованого житлового будинку в Ірпені на вулиці Давидчука, 42, зможуть повернутися додому.

Нагадаємо, що в Ірпені встановлять меморіальні дошки загиблим під час оборони міста ірпінцям.




Читати "Моя Київщина" у Telegram