#

На Київщині порівняно з минулим роком покращилися результати розкриття злочинів

22.07.2021 16:00
На Київщині порівняно з минулим роком покращилися результати розкриття злочинів
Олексій Маслов

Завдяки наполегливій оперативно-розшуковій діяльності упродовж 2021 року вдалося покращити результати роботи із протидії розбійних нападів та грабежів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Заступник начальника поліції Київщини зазначив, що завдяки кропіткій та наполегливій оперативно-розшуковій діяльності, вдалося значно покращити результати роботи із протидії майновим злочинам. Зменшилася, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, кількість облікованих розбійних нападів, грабежів, крадіжок, шахрайств та незаконних заволодінь транспортними засобами.

Олесій Маслов додав:

Характерним прикладом якісної, професійної роботи оперативників відзначу затримання організованої злочинної групи, яка тривалий час діяла на території України та вчиняла розбійні напади на приватні домоволодіння, поєднані із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілих, які скоєні з особливою жорстокістю та супроводжувались знущанням і катуванням потерпілих.

Крім того, одним із яскравих прикладів злагодженої роботи працівників карного розшуку полковник поліції відзначив розкриття зухвалого злочину в селищі Козин. Тоді правоохоронці затримали четверо осіб, які викрали елітні годинники з домоволодіння місцевого жителя загальною сумою понад 3 млн грн. Усі годинники були повернуті власникам.

Олексій Маслов відзначив, що протягом 6 місяців 2021 року завершено розслідування та направлено до суду кримінальні провадження стосовно 5-ти злочинних організацій та 27-ми організованих злочинних груп, учасниками яких скоєно 194 злочини.

Наприкінці Олексій Маслов розповів, що значну роль у затриманні учасників  злочинних організацій відіграли оперативна та оперативно-технічна служби, а також управління кримінального аналізу, робота яких сприяла швидкому встановленню злочинців, їх місцезнаходження та доведення їхньої причетності до вчинення низки злочинів на території інших регіонів України.

Нагадаємо, що юний дослідник із Київщини Дмитро Жимайло став переможцем на Світовій науковій ярмарці інновацій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: