#

Уродженець росії продав на Київщині наркотиків на суму 4 млн грн (ВІДЕО)

07.04.2023 17:30
Уродженець росії продав на Київщині наркотиків на суму 4 млн грн (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Поліція Київщини ліквідувала масштабний міжрегіональний канал збуту наркотичних речовин вартістю 4 мільйона гривень, яким керував колишній росіянин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  із покликанням на пресслужбу поліції Київщини

40-річний уродженець росії, а нині житель Києва організував незаконний збут наркотиків через Telegram-канали. На момент затримання чоловік вже приготував 15 оптових посилок, що містили наркотики та психотропні речовини, які зловмисник планував відправити клієнтам.

Під час проведення невідкладного обшуку за тимчасовим місцем проживання фігуранта, поліцейські виявили та вилучили близько 200 грам метадону, 100 грам кокаїну, 700 грам амфетаміну, 300 грам солі альфа PVP , 3,5 кілограми елітних шишок канабісу, загалом вісім найменувань наркотиків і психотропів. Крім цього, вилучено понад 16 500 доларів та 1400 євро здобутті в результаті злочинної діяльності наркоторговця. 

Наркотики драгдилер збував як у столиці та Київській області, так і по всій території України. Поліцейські вже встановили 9 клієнтів-посібників з різних областей України, які отримували заборонені посилки для подальшого використання і збуту. Всім їм загрожує кримінальна відповідальність.

Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин за цінами чорного ринку складає понад 4 мільйона гривень.

Зловмисника затримали та помістили ізолятора тимчасового тривання. Запобіжний захід обере суд. 

За фактом незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, слідчі повідомили фігуранту про підозру [ч.2 ст.307 ККУ]. Максимальний термін покарання - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють інших фігурантів даної злочинної діяльності. Також проводяться слідчо-оперативні заходи спрямовані на отримання оперативної інформації щодо злочинної діяльності організатора, які підпадають під ст. 306 ККУ легалізація грошових коштів отриманих від збуту наркотиків, також отримання інформації щодо лабораторій на яких виготовлялись вище зазначені наркотичні засоби та психотропні речовини.

Нагадаємо, що ДБР затримало наркоділків, які збували психотропи в Києві та області.


Читати "Моя Київщина" у Telegram