#

Усі 14 років я "піарюся" на сміттєпереробному заводі, - мер Борисполя Анатолій Федорчук

02.06.2020 17:43
Усі 14 років я "піарюся" на сміттєпереробному заводі, - мер Борисполя Анатолій Федорчук
Анатолій Федорчук

Стало відомо, що жителі Борисполя вважають анонсоване будівництво сучасного сміттєпереробного заводу в місті черговим "передвибочим піаром" мера Анатолія Федорчука

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Вісті".

Відомо, що нещодавно депутати Бориспільської міської ради і представники міськвиконкому на чолі з міським головою Анатолієм Федорчуком відвідали сміттєпереробний завод в Обухові. Такі дії місцева спільнота оцінила як черговий піар перед виборами, адже анонсоване раніше міською владою надходження американських інвестицій на будівництво сучасного заводу в Борисполі так і не вдалося отримати й освоїти.

Усі 14 років я "піарюся" на сміттєпереробному заводі. Переговори, які проводилися в Борисполі з іноземними компаніями, не увінчалися успіхом, тому що в країні нестабільна політична ситуація. Нормальні інвестори, коли бачать нашу майданну риторику, такі сесії, як у нас, бояться вкладати гроші. Це одна з причин, чому в Україну інвестиції не йдуть, - пояснює ситуацію Анатолій Федорчук.

Міський голова розповів, що неодноразово проводив зустрічі з американськими інвесторами, однак жодна із них не увінчалася успіхом через нестабільну політичну ситуацію в країні.

Щодо заводу, то для мене це не передвиборча агітація, а проблема номер один. Те, що робиться на сміттєвих полігонах, є злочином перед нинішніми і майбутніми поколіннями. Але ні на державному, ні на регіональному рівнях немає державницького підходу, - додає Анатолій Федорчук.

Відомо, що на будівництво сміттєпереробного заводу необхідно мінімум 70 млн доларів, очевидно, що таких коштів у місцевому бюджеті просто немає.

Наразі керівництво Борисполя налагоджує зв’язки для укладення угоди з підприємством «Обухіввторресурс» щодо утилізації відходів міста.

Нагадаємо, що 28 травня поліція повідомила про затримання заступника міського голови Борисполя Дмитра Гопанчука під час нібито передачі йому неправомірної вигоди у вигляді договору купівлі-продажу квартири у місцевій новобудові

Читати "Моя Київщина" у Telegram