#

Успішний іспит для студентів-медиків: поліція Київщини викрила злочинну групу (ФОТО)

10.02.2021 19:25
Успішний іспит для студентів-медиків: поліція Київщини викрила злочинну групу (ФОТО)
Фото з місця події

Правоохоронці Київщини викрили злочинне угруповання осіб, які допомагали столичним медикам-студентам успішно скласти ліцензовані іспити

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу поліції у Київській області.

Завдяки шахрайській схемі студенти-медики, які платили гроші, успішно складали один із іспитів "КРОК". Організатор схеми розповідав їм, що займає адміністративні посади у ВНЗ і володіє широким колом знайомств із посадовими особами МОЗ України та ДО "Центр тестування".  Тому він міг "вирішити" їх питання із успішним складанням іспитів та отриманням відповідного сертифікату. Вартість такої послуги починалася від 3000 доларів США

Замість того, щоб звертатись до вищезазначених органів, шахрай через свої особисті контакти із викладачами та студентами, котрі успішно навчалися чи навчаються у навчальних закладах медичного спрямування, пропонував їм за 500 доларів скласти іспит замість "клієнта".

Для того, щоб "їхні люди" без проблем зайшли до аудиторії та написали іспит, злочинці переклеювали в паспорти фотокартки осіб, які складали іспит.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці виявили та задокументували 8 фактів складання іспиту підставними особами з використанням підроблених паспортів громадян України. Крім того, виявлено понад 60 випадків неправомірного отримання сертифікатів про успішне складання іспитів за вказаною шахрайською схемою, – розповідають в поліції.

Нагадаємо, що до поліції звернулася 60-річна жінка та повідомила, що у місті Бровари на неї напав невідомий чоловік, штовхнув її на землю та вирвав з рук сумку.



Читати "Моя Київщина" у Telegram