#

Увага фейк! Інформація про те, що Україна веде бойові дії у Чорнобилі – неправда

26.02.2022 14:25
Увага фейк! Інформація про те, що Україна веде бойові дії у Чорнобилі – неправда
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 26 лютого, Держагенство України з управління зоною відчуження поінформувало, що зараз йде підготовка фейкових провокаційних новин для світових ЗМІ про те, що Україна обстрілює окупантів у Чорнобилі над небезпечними об'єктами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційну сторінку Державного агентства України з управління зоною відчуження у Facebook.

Повідомляють, що прямо зараз над Чорнобильською зоною йде імітація повітряного бою.

Українців закликають не вірити фейкам. Зараз у Чорнобилі немає українських військ. Наша держава не веде бойових дій у зоні відчуження.

Держагенство заявляє, що радіаційний фон у зоні відчуження підвищений у зв'язку із пересуванням військової техніки загарбника. До українців звертаються:

Пам’ятайте, що військове вторгнення – це не війна, це терористичний акт, під час якого ворог задіює усі методи.

У повідомленні зазначають:

Працівники підприємств Зони відчуження, до останнього залишалися на об'єктах, відповідально виконуючи свої функції забезпечення безпеки, фізичного захисту, не дивлячись на обставини.

Наразі, стан частини працівників, об'єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховищ радіоактивних відходів невідомий.

Нагадаємо, що 24 лютого російські військові взяли під контроль територію Чорнобильської атомної електростанції. Після цього там зафіксували збільшення радіації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram