#

Ухилянтів обмежуватимуть у праві керування авто

11.04.2024 15:38
Ухилянтів обмежуватимуть у праві керування авто
Фото з мережі Інтернет

Відповідно до нового закону про мобілізацію осіб, які ухиляються від служби, будуть обмежувати у праві керування авто

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Питання щодо обмеження у керуванні автомобілем буде вирішуватися лише в судовому порядку. Спочатку керівник ТЦК має  звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення ухилянта до ТЦК.

Далі, у разі отримання листової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставлення громадянина до ТЦК, керівник ТЦК протягом 5 днів надсилає цьому громадянину паперову вимогу про виконання обов'язку.

Якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав обов'язку, то ТЦК звертається до суду щодо обмеження у праві керування авто.

Суд розглядатиме позов у ​​листовому провадженні протягом 30 днів. За ініціативою суду, чи клопотанням сторони можливе проведення судового засідання.

При цьому неприбуття на судове засідання представників ТЦК, чи громадянина, які були повідомлені про дату, годину і місце розгляду справи, не перешкоджає її розгляду.

Суд закриває провадження у справі у разі виконання вимоги. Тимчасові обмеження встановлюються на строк до виконання або відкликання вимоги.  Рішення суду у справах, визначених цією статтею, підлягають негайному виконанню.

Апеляційні скарги можуть бути подані протягом 15 днів з дня проголошення рішення. Проте подання апеляційної скарги не перешкоджає його виконанню. 

Нагадаємо, що Верховна Рада підтримала законопроєкт про мобілізацію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook