#

УЗ візьметься за залізничне сполучення Київ – аеропорт "Бориспіль"

20.04.2018 13:24
УЗ візьметься за залізничне сполучення Київ – аеропорт "Бориспіль"
Генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін

Проект залізничного сполучення аеропорту Бориспіль з Києвом передбачає, що ж / д лінія біля терміналу D буде йти під землю. Про це повідомив гендиректор аеропорту Павло Рябікін в своєму інтерв'ю порталу ЦТС

Про це повідомив гендиректор аеропорту Павло Рябікін в своєму інтерв'ю для порталу ЦТС", передає "Моя Київщина"

"Лінія залізниці буде проходити між парканом аеропорту і під'їзною дорогою. Вокзал буде перебувати в торці терміналу D, з лівого боку, якщо стояти обличчям до терміналу. Платформа буде з'єднана критою галереєю з терміналом. Пасажири зможуть пішки дійти до терміналу за 2,5 хвилини . Це дуже зручно. Це я кажу про перший етап проекту. На другому етапі передбачено, що біля терміналу D буде з'їзд, де ж / д лінія буде йти під землю і спрямовуватиметься до нових терміналів. Це далека перспектива, коли термінал D з'єднається галереями з терміналами B і F ", - розповів Рябікін.

Він додав, що роботи повинні початися 1 червня, а за реалізацію проекту відповідає "Укрзалізниця".

Нагадаємо, раніше Кабмін поставив завдання організувати залізничне сполучення Київ - аеропорт Бориспіль до 1 грудня поточного року.

Анонсується вартість квитка становитиме 80-120 гривень. Дістатися до аеропорту від центрального ж / д вокзалу або в зворотному напрямку можна буде за 35 хвилин. На лінії планується використовувати 13 поїздів Pesa.

На реалізацію проекту "Укрзалізниця" витратить 800 млн гривень власних коштів.

Відзначимо, що в соціальних мережах вже оприлюднено фото про нібито початок будівництва ж / д гілки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: