#

Уже втретє за тиждень в Україну намагаються незаконно ввести тютюн

10.12.2020 20:20
Уже втретє за тиждень в Україну намагаються незаконно ввести тютюн
Фото з мережі інтернет

Київська митниця Держмитслужби повідомила, що сьогодні відбулося чергове затримання незаконного тютюну – цього разу були 11 кг тютюну для кальяну єгипетського бренду "Nakhla"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на "Агро Перспективу".

Сьогодні українець намагався провезти понад 11 кг тютюну для кальяну єгипетського бренду "Nakhla". Він повертався з родиною додому чартерним авіарейсом з Шарм-ель-Шейху.

Для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему "зелений коридор" не зважаючи на те, що чоловік тримав у руках чотири поліетиленових пакета, у яких знаходилися 48 пачок по 250 грамів з желеподібною сумішшю (кальянним тютюном) з написом "NAKHLA".

Загальна вага тютюну, який, зі слів пасажира, він з членами сім’ї придбав у єгипетському Duty free, становить майже 12 кг.

Згідно ч.2 ст. 376 Митного кодексу України громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити на митну територію України без сплати митних платежів та без письмового декларування у кількості із розрахунку на одну особу — 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

Таким чином, за українським законодавством, пасажиру та двом членам його родини було пропущено по одній пачці тютюну, решту – вилучено.

Нагадаємо, що вчора у відділенні міжнародних поштових відправлень в аеропорту "Бориспіль" виявили два поштових відправлення вагою 10 кг, в яких знаходився елітний тютюн

Читати "Моя Київщина" у Telegram