#

В амбулаторії Михайлівки-Рубежівки повноцінно запрацювала лабораторія (ВІДЕО)

10.08.2021 10:33
В амбулаторії Михайлівки-Рубежівки повноцінно запрацювала лабораторія (ВІДЕО)
Фото з місця події

В амбулаторії Михайлівки-Рубежівки зявилася своя лабораторія

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Для лабараторії придбали  сучасний гемоаналізатор  та автоматичний прилад для проведення аналізу сечі. Відтепер усі аналізи  робитимуть тут, на місці, тоді як раніше зразки треба було щодня возити в лабораторію до Ірпеня.

Директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський зазначив, що саме це лабораторне обладнання дозволяє робити той гарантований державою пакет аналізів, які повинні виконуватися на первинній ланці. Також тут є швидкі тести на ВІЛ, гепатити, вагітність, тропонін. Це все буде робитися на місці й значно покращить надання первинної медико-санітарної допомоги в селі.

За допомогою гемоаналізатора можна визначити загальний аналіз крові за 20 показниками. У тому числі й тими, що визначають онкозахворювання на ранній стадії. За годину автоматичний прилад може виконати 60 тестів, тоді як вручну, наприклад, лаборантам на один такий комплексний аналіз доводилося витрачати до години.

Лаборантка Людмила розповіла:

З цим апаратом дуже легко працювати. Якщо він видає один результат за хвилину – хай там 5 хвилин, поки внесеться прізвище – це дуже добре.

Територіальний представник компанії "Фармаско" Марія Курносова додала, що обладнання має вбудовану систему контролю якості й відповідає всім вимогам законодавства України і всім вимогам, яким повинна відповідати сучасна лабораторія.

Сьогодні амбулаторія Михайлівки-Рубежівки обслуговує майже 5 тисяч мешканців округу. Нове потужне обладнання допоможе продіагностувати значно більше пацієнтів за день, а також швидше визначити недугу завдяки оперативному результату аналізу та надати необхідну допомогу.

Здати аналізи можна з 8-ї до 10-ї години в робочі дні за направленням сімейного лікаря.

Нагадаємо, що робоча група розпочала інспекції в освітніх закладах Київської області перед початком навчання.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: